چگونه می‌توان مجوز آژانس هواپیمایی گرفت؟ (بخش اول)




 

مجوز آژانس هواپیمایی

 

آژانس هواپیمایی سام سیر

 

چگونه می‌توان مجوز آژانس هواپیمایی گرفت؟

 

در این مورد آژانس هواپیمایی با توجه به خدماتی که ارائه می‌کنند به سه دسته تقسیم می‌شوند.

 

 

دسته اول با داشتن مجوز بند الف

 

این دسته مربوط به آژانس‌هایی می‌شود که خدمات مسافرت هوایی را ارائه می‌دهند و با نام آژانس هواپیمایی شناخته می‌شوند. آژانس‌هایی که توانسته‌اند این مجوز را اخذ کنند در این گروه قرار می‌گیرند.

 

 

دسته دوم با داشتن مجوز  بند ب

 

آژانس هواپیمایی که موفق به اخذ این نوع مجوز شود  می‌تواند پروازهای بین‌المللی انجام دهد و با فروش بلیط هواپیما برای سفرهای خارجی به یک آژانس هواپیمایی جهانگردی تبدیل شود.

 

 

دسته سوم با داشتن مجوز بند پ

 

آژانس هواپیمایی با داشتن این نوع مجوز می‌تواند به  ارائه خدمات زیارتی  بپردازد که از همین رو  این نوع آژانس هواپیمایی با نام آژانس خدماتی زیارتی نیز شناخته می‌شود.

 

برای فعالیت‌های آژانس هواپیمایی قوانین و مقرراتی با توجه به درخواست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی  در سال 1379 در نظر گرفته شده است که در ادامه به بیان آن‌ها می‌پردازیم:

اولین فصل که مربوط به کلیات تأسیس یک آژانس هواپیمایی است.

 

 

ماده 1

 

دفترهای خدماتی که شامل این آیین‌نامه می‌شوند:

آژانس‌های موجود در بند الف: دفاتر خدمات مسافرتی که در جهت برنامه‌ریزی سفر، فروش بلیط، تهیه مکان برای استقرار مسافر به ارائه خدمات مسافری به‌صورت مستقیم و یا غیرمستقیم با در نظر گرفتن قوانین و مقررات در آن زمینه می‌پردازند.

 

آژانس‌های موجود در بند ب: دفاتر جهانگردی که خدماتی ازجمله فروش بلیط هواپیما، اخذ ویزا برای مسافران، برنامه‌ریزی و انجام مسافرت‌های گروهی به‌صورت داخلی و خارجی ، در نظر گرفتن مکان مناسبی برای استقرار مسافران را با در نظر گرفتن قوانین حاکم بر آن ارائه می‌کند.

 

آژانس‌های موجود در بند پ: آژانس هواپیمایی که اقدام به ارائه خدمات زیارتی داخلی و خارجی ،ارائه بلیط هواپیما، تهیه مکان مطلوب برای استقرار مسافران با در نظر گرفتن قوانین حاکم بر حج و زیارت می‌پردازد.

 

 

ماده 2

 

اگر تمایل دارید به ارائه خدمات موجود در بند الف این آئین‌نامه بپردازید نیاز دارید تا مجوزهای موردنیاز را از وزارت راه و شهرسازی اخذ کنید. در صورتی که علاقه‌مند هستید تا در زمینه خدماتی که در بندهای ب و پ ارائه می‌شود نیز فعالیت کنید باید مجوزهای موردنیاز را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کسب کنید تا قادر به ارائه بلیط هواپیما برای این‌گونه خدمات باشید.

تبصره: یک شخص می‌تواند تمامی این مجوزها را داشته باشد.

 

 

ماده 3

 

تمامی کسانی که می‌خواهند در زمینه خدماتی ، که آژانس هواپیمایی به ارائه آن می‌پردازد مانند خدمات مسافرتی، سیاحتی، جهانگردی و زیارتی ، به فعالیت و ارائه بلیط هواپیما بپردازند موظف هستند که تمامی مجوزهای موردنیاز را با توجه به آئین‌نامه  از مراجع مربوطه  کسب کنند. در غیر این صورت مورد پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت و از ادامه فعالیت آن‌ها جلوگیری می‌شود.

 

فصل دوم که مربوط به شرایط صدور مجوز دفاتر خدمات مسافرتی می‌باشد.

برای اینکه بتوانید مجوز تأسیس یک دفتر خدمات مسافرتی را کسب کنید نیاز است شامل موارد زیر باشید تا در صورت تشخیص مراجع مربوطه به اخذ مجوز تأسیس آژانس هواپیمایی نائل شوید.

 

 

ضوابط کلی موردنیاز:

 

ارائه محلی مناسب برای تأسیس آژانس خدماتی

معرفی شخصی به‌عنوان مدیر فنی

ارائه نام و نشان دقیق دفتر

قرار دادن تضمین

 

شرایطی که اشخاص حقوقی باید داشته باشند:

 

داشتن تابعیت ایران

مرتبط بودن زمینه فعالیت شخص حقوقی با فعالیت‌های موضوع آئین‌نامه

این موارد برخی از قوانینی هستند که برای گرفتن مجوز تأسیس آژانس خدماتی باید به رعایت آن‌ها بپردازید.

 



نظرتان را بنویسید







منو