دلایل وقوع فجایع هواپیمایی در هنگام پرواز (بخش دوم)




 

فجایع هواپیمایی هنگام پرواز

 

پرواز خارجی سام سیر

 

دلایل وقوع فجایع هواپیمایی در هنگام پرواز (بخش دوم)

 

 

نقص فنی و مکانیکی

 

همانطور که گفته شد امروزه در این زمینه پیشرفتهای بسیار چشمگیری انجام شده است و در ساخت این وسایل نقلیه غول پیکر از آخرین و مدرنترین تکنولوژی استفاده میشود. با این حال همه ساله برخی از سوانح هواپیمایی مربوط به نقص فنی و مشکلات پیش آمده در تجهیزات هواپیما میباشد که این دلایل 20 درصد از عوامل بروز سوانح هواپیمایی میباشند.

 

در طراحی هواپیماهای امروزی از موتورهای پیشرفته و مدرنی استفاده میشود که همین موضوع احتمال وقوع حادثه را به حداقل خواهند رساند. در سال 1989 بوئینگ 737 دچار سانحه هوایی میشود. دلیل این اتفاق از بین رفتن و خرد شدن تیغههای فن بوده است که سبب شد تا این هواپیما موتور شماره یک خود را از دست دهد. بدلیل پیچیدگی در نوشته شدن دستورالعملها خلبان نتوانست بفهمد که کدام یک از موتورها دچار آسیب شده است و نیروی خود را از دست داده است.

 

در طی این پرواز به شکلی عجیب و باور نکردنی آنها موتور شماره دو هواپیما را خاموش میکنند. بدون وجود نیروی محرکه  هواپیما بوئینگ 737 از باند فرود 27 که متعلق به فرودگاه میدلند بوده است و از طول کمی برخوردار بود خارج میشود و در نتیجه این سانحه 47 تن از مسافرانی که با این هواپیما قصد انجام پرواز داخلی و یا پرواز خارجی داشتهاند جان خود را از دست خواهند داد. این سانحه هواپیمایی را میتوان ترکیبی از خطای خلبان و نقص فنی دانست که موجب بروز این فاجعه در آن سال شده بود.

 

واقعیت های جالب پرواز داخلی

 

یکی دیگر از سوانح هوایی که اخیرا رخ داده است مربوط به هواپیمای ایرباس 380 بوده است که در خطوط هوایی کانتاس در حال فعالیت بوده است. این هواپیما در طول پرواز خارجی هردو موتور خود را از دست میدهد. در این پرواز 459 مسافر حضور داشتند. این اتفاق در حوالی جزیره باتام در اندونزی رخ داد. خلبان با استفاده از تجربه و تخصصی که داشت توانست هواپیما را به سلامت فرود آورد. در برخی موارد تکنولوژی جدید که معرفی میشود در واقع به معرفی یک شکست جدید میباشد.

 

در سال 1950 گونهای از پرواز خارجی و داخلی معرفی و استفاده میشد که در ارتفاع بالا صورت میگرفت و همین موضوع باعث تغییرات فشار بوده که بسیار خطرساز بودهاند. این اتفاق بر اثر خستگی فلزات بکاربرده شده در هواپیما در مقابل فشار وارد شده برآنها بوده است. همین موضوع دلیلی برای رخ داد چندین سانحه هوایی بوده است که این مدل تا زمانی که تغییرات مورد نیاز برروی آن اعمال نشده بود از ادامه مسیر صرف نظر کرد.

 

 

آب وهوا عاملی موثر در سفرهای هوایی

 

وجود آب و هوای نامناسب و بد در هنگام پرواز یکی دیگر از دلایلی است که سبب میشود هواپیماها دچار سانحه هوایی شوند. این عامل حدود 10 درصد از این گونه سوانح را به خود تخصیص داده است. در هواپیماها از ابزارها و لوازم مخصوصی برای مقابله با انواع مشکلات آب و هوایی وجود دارد اما با این حال گاها شاهد این هستیم که هواپیماهایی به دلیل نامساعد بودن آب و هوا دچار سانحه میشوند.

 

در سال 2005 هواپیمایی که قصد داشت از فرودگاه بینالمللی بالتیمور واقع در واشنگتن به سمت فرودگاه میدوی در شیکاگو پرواز کند با یک کولاک شدید در مقصد روبرو شد. با این حال این هواپیما تلاش کرد تا در این فرودگاه به زمین بنشیند. بر اثر این تصمیم هواپیما در هنگام فرود برروی باند لیز میخورد و در میان راه با چند خودرو برخورده کرده است. در این سانحه یک نوزاد جان خود را از دست میدهد.

 

برای مشاهده چارترهای لحظه آخری آنلاین با تخفیف 8%، روی پرواز خارجی کلیک نمایید.



نظرتان را بنویسید







منو